Goede wijn behoeft geen krans

Goede wijnen daar draait het om bij Que du Bonheur. Wijnen die je overal zou kunnen drinken, zowel thuis als in een restaurant. Tijd om de goede wijnen eruit te halen. En laat die nu ook nog betaalbaar zijn. Goede wijn behoeft geen krans.

Goede wijn behoeft geen krans

‘Goede wijn behoeft geen krans’ betekent ‘goede (koop)waren hoef je niet aan te prijzen’, ‘wat écht goed is, verkoopt zichzelf’.

Het gaat er hier oorspronkelijk niet om dat de wijn een krans kreeg, maar de herberg waar deze wijn geschonken werd. De herbergier van zo’n herberg was namelijk verplicht om een krans uit te hangen; dat was een teken dat hij een vergunning had om wijn en sterke drank te schenken. De krans was daarmee ook een signaal voor de klanten: ‘de drank in deze herberg is legaal, en waarschijnlijk dus ook van goede kwaliteit’.

Later verviel de verplichting om een krans uit te hangen, maar sommige herbergiers bleven dit doen om klanten te lokken. Andere herbergen hadden deze reclame niet nodig: het was al algemeen bekend dat er goede wijn geschonken werd, dus de klanten kwamen toch wel. Deze herbergen (de wijn die er geschonken werd) behoefden dus geen krans.

We hangen de krans uit. Natuurlijk willen we graag laten zien dat we net iets meer te bieden hebben. Wijnen met een eigen karakter en direct van de wijnboer.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter